Idyllisch Balk

Idyllisch Balk

Balk kenmerkt zich door het historische centrum gelegen aan rivier de Luts, onderdeel van de route van de elfstedentocht. De luts, die door het centrum van het dorp loopt, zorgt voor een directe verbinding met het Slotermeer. De winkelstraat van Balk biedt een divers aanbod van winkels en restaurants. Omdat Balk een regiofunctie heeft beschikt dit dorp over vele winkels zoals Hema, Kruidvat, Etos, een divers aanbod aan kledingzaken, ambachtelijke slagerij, bakker etc. Balk is een echt toeristendorp met een breed aanbod aan accommodaties zoals een camping, hotel, bed & breakfast en verschillende vakantieparken. In Balk zijn van oudsher twee actieve zeilscholen gevestigd die de waterrecreatie een grote impuls geven.

Balk is een sympathiek dorp met een vriendelijke atmosfeer. Ieder jaar worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd zoals de kunstmarkt met Pinksteren, de gondelvaart in augustus met aansluitend de Balkster feestweek, de zomermarkten iedere vrijdag in het hoogseizoen en diverse zeilwedstrijden georganiseerd door de watersportverenigingen

Er zijn in de omgeving volop mogelijkheden om kano’s , fietsen en boten te huren.

Op slechts 1 km afstand ligt het gezellige dorp Balk, u kunt er naar hartenlust een middag winkelen, slenteren en aan de Luts een kopje koffie drinken. 

nl_NL